Maatregelen

Isoleren

Een goed geïsoleerd gebouw is energiezuinig en geeft een hoger comfort. Er zijn diverse mogelijkheden zoals:

Dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, leidingisolatie, etc.

Isolatieglas (HR++/+++)

Er gaat veel warmte verloren door de beglazing van een gebouw. Tegenwoordig zijn er diverse soorten glas met een hoge isolatiegraad waarmee warmteverlies voor een groot deel voorkomen kan worden.

Ledverlichting

Ledverlichting heeft een lager wattage waardoor het minder energie verbruikt. Daarnaast heeft ledverlichting een langere levensduur. Dit maakt ledverlichting vaak een erg rendabele investering.

Verwarmingsinstallaties

Een groot deel van het gebouwgebonden energieverbruik gaat op aan de verwarming van het gebouw. Energiezuinige varianten zoals HR-ketels, warmtepompen, zonneboilers, laagtemperatuur verwarming en slimme sturing kunnen veel energie besparen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten licht om in elektriciteit. Deze elektriciteit kan direct zelf worden gebruikt, teruggeleverd worden aan het net of opgeslagen worden in accu’s. Afhankelijk van uw verbruik zijn zonnepanelen vaak binnen 6 tot 15 jaar terug te verdienen.

Aardgasvrij worden

De gasprijzen staan onder druk en worden jaarlijks hoger. Er zijn diverse opties om aardgasvrij te worden. Onder andere zonneboilers, warmtepompen, infraroodpanelen en elektrische radiatoren kunnen ingezet worden.


We helpen u graag op weg

Mogelijk zijn meerdere maatregelen interessant voor uw bedrijf. Daarbij is de kans groot dat u van subsidiemaatregelen gebruik kunt maken en mogelijk gelden er vanuit wet- en regelgeving bepaalde verplichtingen. In een vrijblijvend gesprek denken we graag met u mee!

 
Button