Wethouder Rinkes bezoekt nieuwe was installatie Greydanus

Op uitnodiging van algemeen manager Dick Noteboom brengt wethouder Hedwich Rinkes vandaag een bezoek aan Greydanus Aardappelhandel en Transport B.V. De onderneming is gevestigd op bedrijventerrein Heerenveen Zuid en bestaat bijna 100 jaar. Inmiddels is de 4e generatie al werkzaam binnen het bedrijf. Kortom, de hoogste tijd voor een kennismaking.
Sinds een paar dagen ‘draait’ de nieuwe aardappelwaslijn! Deze primeur willen wij uiteraard graag van dichtbij bekijken. Dick vertelt enthousiast; ’Deze ingenieuze machine zorgt voor schone en gesorteerde aardappels op circulaire wijze, 95% van het gebruikte water wordt hergebruikt’.


Duurzaam ondernemen en circulariteit is wat we terug zien in de gehele bedrijfsvoering. Er wordt nagedacht over circulaire productieprocessen, duurzame verpakkingen en transport en buiten op het terrein zien we bio diverse aanplanting en insectenhotels. ‘Als ondernemer moet je blijven innoveren en ook inspelen op de veranderende markt’ aldus Dick. ‘Zo hebben wij naast ons uitgebreide assortiment aardappelen ook een selectie peulvruchten en vruchtendranken in ons assortiment opgenomen.


Inspelen op de veranderende markt geldt bijvoorbeeld ook voor het onderwerp personeel. Zo zijn wij een erkend werk- en leerbedrijf en hebben wij regelmatig leer- en stageplekken in de logistiek en commercie.

Wij hebben veel medewerkers die al lange tijd bij ons in dienst zijn. Dat is uiteraard een goed teken, maar wanneer er op een gegeven moment meerdere medewerkers tegelijk met pensioen gaan, moet je tijdig over vervanging nadenken. Bepaalde processen kun je robotiseren, maar er zal altijd werk blijven wat handmatig moet worden verricht. Ook zal deze manier van werken iets vragen qua kennis van onze werknemers. Hierin zoeken wij graag de verbinding op met scholen, de gemeente maar ook andere ondernemers'.

(Tekst: Ondernemend Heerenveen)

Wethouder Rinkes bezoekt nieuwe was installatie Greydanus
 
Button